Co je to homocystein?
Je předpovědní faktor a může Vám napovědět, zda se dožijete vysokého věku v dobrém zdravotním stavu. Kvůli nedostatku vitamínů v potravinách často bývá hladina homocysteinu v těle příliš vysoká. Může to znamenat, že se projeví některá z civilizačních chorob. Udržet homocystein na ideální hladině a ochránit své zdraví je celkem snadné. Pokud dodáte do těla dostatečné množství vitamínů, důležitých pro správnou metabolizaci homocysteinu, zachováte si biochemické zdraví.
Hlídat hladinu homocysteinu doporučují např. MUDr. Karel Erben, prof. RNDr. Anna StruneckáDr.Sc., Patric Holford, nutriční specialista z Velké Británie, a Uwe Karstädt, přírodní léčitel z Německa.
Homocystein se tvoří přirozeně v buňkách jako produkt jedné z biochemických reakcí. Při nedostatečném příjmu vitamínů si s ním buňky nevědí rady, proto jeho přebytek vylučují do krve, kde se hromadí a způsobuje svojí toxicitou různá poškození, která zdravotnictví souborně nazývá civilizační choroby.